Sprawozdanie z pracy grupy 3 latkow

Technologia ważna w gastronomii, też gdy w wszystkiej kolejnej branży, ciągle się rozwija. Nowe wynalazki usprawniają pracę restauracji, sprawiając, iż na zamówienie rzadko kiedy czekamy dłużej niż piętnaście minut. Wynika to zwykle punktów gastronomicznych będących moc klientów, i co wewnątrz tym idzie - największe obroty. W czasie, w jakim zaangażowana w restauracji ekipa przestaje radzić sobie z normą zamówień, musimy albo zatrudnić drugie osoby, albo rozważyć technologiczne usprawnienie procesu przygotowania dania. Widać wtedy stanowić reorganizacja samego procesu czy kup nowoczesnego sprzętu, jak np. kotleciarka elektryczna, maszyna do frytek, czy automatyczne dozowniki do sosów.

Często daje mi się jadać w fast foodach. Lubię podczas oczekiwania na zamówienie obserwować proces przygotowywania dań. Na zgrany, dobrze zarządzany zespół aż miło czasami popatrzeć. Książka w gastronomii nie jest odpowiedniej ocen wśród osób, jakie posiadały rację jej doświadczyć, daje mi się jednak, że niektórzy całkiem dobrze się w niej odnajdują. Istnieją restauracje, w których uśmiechy na osobach ludzi wydających mi przekazania nie trzymają w sobie ani odrobiny fałszu. Widać, że ci ludzie identyfikują się ze naszą renomą oraz że potrafię polegać na to, że nikt do mojego oddania nie napluje. Szkoda, że bynajmniej nie wszystkich restauracji to zajmuje. Byłem gdy np. świadkiem jednoczesnego ścierania stolika i zdalnego przyjmowania zamówienia przez młodego mężczyzny ze smutną miną. Ten fakt - jako miejsce ewidentnego wyzysku pracowników - omijam od tego momentu szerokim łukiem. Aby usprawnić tworzenie swojej restauracji warto rozmawiać z ludźmi. Jeśli rekomendują, że kotleciarka elektryczna jest pozytywna - warto na serio rozważyć jej zakup. Wzięte w kontrakcie spośród tym koszty prawdopodobnie oddadzą się znacznie łatwo.